welkom activiteiten feesten in stijl logies ligging privé verhuur foto's pers contact
     
‘Chateau de Planchevienne’ ligt in het departement ‘La Nièvre’ (58) en ligt in het zuidwestelijke gedeelte van de Bourgogne. Enkele kilometers ten zuiden rijd je al de’ Auvergne’ binnen. De prachtige streek beschikt over heel wat troeven.
Zowel cultureel als sportief kom je hier zeker aan je trekken.

Ligging
Het domein ligt op 10 km verwijderd van Nevers, 40 km van Moulins en 20 km van Decize. Deze drie steden zijn een bezoekje zeker waard.
De rivier ‘La Loire’ ligt een viertal kilometer noordwaarts.
     
Cultuur
Op een tiental kilometer verwijderd ligt één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, ‘Apremont’ gebouwd aan de oevers van de Allier. (www.apremont-sur-allier.com) Ook de ‘bec d’Allier’ waar de Allier in de Loire uitmondt is een plaats om te koesteren. Le ‘Pont Canal’ over de Allier heen is ook een prachtige staaltje architectuur. De boten varen er in een kunstmatig aangelegd kanaal gebouwd in brugvorm en steken zo de Allier over.
Sancerre en Pouilly ligt voor de wijnfanaten op 50 kilometer ten noorden van ons en zijn heel makkelijk bereikbaar. www.sancerre.net of www.pouilly-fume.com.
     
Sportief
Ook de sportieveling zal je hier niet horen klagen. Tientallen uitgestippelde mountainbike-,fiets- en wandelroutes staan ter uw beschikking.
Een kano-vaart op de Loire is ook een niet te missen activiteit.
Meer info vindt u op www.nevers-tourisme.com.
Golfen kunt u op 1 km verwijderd van het domein op de 18 holes-‘Golf du Nivernais’. www.golf-du-nivernais.com.
En natuurlijk heb je voor de race-fanaten het legendarische ‘Circuit de Nevers Magny-Cours’ op een boogscheut van het kasteel vandaan. U kunt er zelf in een professionele omkadering met een race-wagen over het circuit scheuren. Ook zijn er tal van race-manifestaties op het circuit. Meer info vindt u op www.circuitmagnycours.com.
     
     
 
webdesign & graphic development by Design bites