welkom activiteiten feesten in stijl logies ligging privé verhuur foto's pers contact
Chateau de Planchevienne
Is het ook uw droom om eens een weekend als kasteelheer te leven ? Zo ja, dan is ‘Chateau de Planchevienne’ voor u misschien de geknipte vakantieplaats. De oppervlakte van het domein bedraagt 11 hectaren onderverdeeld in 5 hectaren bos en zes hectaren park.
Het kasteel beschikt over 8 volledig gerenoveerde kamers en zijn uitgerust met alle comfort.
De benedenverdieping werd in 2009 volledig gerestaureerd in z’n authentieke staat en gedecoreerd met respect voor het verleden. Het kasteel heeft al z’n authentieke troeven behouden zoals prachtige mozaïekvloeren, krakende parkets, geweldige schouwen, lambrizeringen, rozetten, sierlijke lusters,…

Geschiedenis
De bouw van het kasteel werd in meerdere fasen uitgevoerd en startte in de 17de eeuw (oostervleugel en aanliggende hoeve) en eindigde in de 19de eeuw (volledige westervleugel met middentoren). Een eeuw geleden besloeg de oppervlakte van het domein meer dan 400 hectaren.
     
 
Park
De tuin van het kasteel wordt zorgvuldig onderhouden. De hortensia- en buxusparterres lopen in elkaar over en geven het geheel een apart cachet. Een omheind en verwarmd 10-meter zwembad ligt mooi geïntegreerd aan de westelijke zijde van het kasteel. In het park staan verschillende eeuwenoude bomen en die zorgen mee voor het warme cachet. Wenst u buiten te eten of te genieten, dan hebt u keuze uit het ochtendterras aan de voorkant van het kasteel, het zonneterras bij het zwembad of het schaduwterras aan de achterzijde van het kasteel met prachtig zicht op het park en bos.

Inplanting
Het domein ligt op 1km van het race-circuit van Magny-Cours en midden de Middeleeuwse stedendriehoek Nevers – Moulins – Decize.
     
 
Suites
Het kasteel beschikt over 8 comfortabele kamers:

Familiekamer n° 1 is gelegen op de benedenverdieping met master bedroom en een aanliggende kinderkamer met ligbad en toilet.

Kamer n° 2 bevindt zich op de bovenverdieping eveneens in de westelijke vleugel met ramen op de westelijke zijde en zicht op het zwembad. Deze suite beschikt over een kingsize bed met ruime badkamer voorzien van ligbad en toilet.

Kamer n° 3 ligt op de bovenverdieping in de westelijke vleugel met ramen op de zuidelijke gevel. Deze suite beschikt over een kingsize bed met ruime badkamer voorzien van ligbad, douche en toilet.

Kamer n° 4 bevindt zich op de bovenverdieping in de oostelijke vleugel met zicht op de voortuin. Deze suite beschikt eveneens over een king-size bed en een ruime badkamer voorzien van ligbad en toilet.

Kamer n° 5 is de torenkamer en beschikt over een kingsize bed met ruime badkamer met douche en toilet. Deze suite heeft zicht op de voortuin en bevindt zich centraal in het midden van het kasteel.

Kamer n° 6 heeft zowel uitzicht op de voortuin als op het achtergelegen park en beschikt over een kingsize bed, ruime badkamer met douche en toilet.

Kamer n° 7 heeft zicht op de voortuin en beschikt over een kingsize bed, ruime badkamer met ligbad en apart toilet.

Kamer n° 8 heeft zicht op de voortuin en de inkompoort van het kasteel. Deze suite beschikt over een kingsize bed en badkamer met douche en toilet.

Kamers n°7 en 8 staan indien gewenst via een interne deur in verbinding met elkaar.

Alle kamers zijn smaakvol ingericht met warme kleuren en beschikken over alle comfort. Alle suites hebben een uitzicht op het park en bos en zijn omgeven van groen.

     
 
Sfeer
Het leefgedeelte van het kasteel beschikt over een moderne keuken, een prachtige eetplaats met prachtige mozaïekvloer met haardvuur, een ruime inkomhal, een grote zitruimte met gezellige zetels en open haard en tenslotte een bibliotheek met haardvuur.

U zult in het ‘chateau’ het hele jaar door een ongekende stilte, rust en ruimte ervaren met echte donkere nachten en een prachtige sterrenhemel. ’s Avonds baadt het kasteel in een sfeervolle lichtgloed.

Veiligheid
Het domein is volledig afsluitbaar en beschikt over alle moderne veiligheidstechnieken (camerabewaking buiten, bewegingsmelders en alarminstallatie).
     
     
 
webdesign & graphic development by Design bites